Namngivning Rescuerunner Malin Felicia

En solig men blåsig lördag i mitten av maj namngavs Rescue Malin Felicia på RS Skärhamn i Södra Hamnen. I pandemi-tider blev det en något avskalad ceremoni med framförallt donatorer och frivilliga som såg på när den nya Rescuerunnern fick sitt namn och sjösattes.

 

Rescue Malin Felicia är RS Skärhamns nyaste och minsta enhet, en Rescuerunner med byggår 2019 som donerats av familjen Pelle Gustafson, Kristina Bergentz och med barnen Kerstin, Kalle och Matilda som gudföräldrar.

“Malin Felicia var vår syster som föddes och dog år 2000 efter en alldeles för kort stund på jorden”, berättar Kalle, som även fick prova på att bli upplockad ur vattnet av en av stationens frivilliga när rescuerunnern visades upp.

Familjen är bofasta i Skåne men har sedan länge tillbringat större delen av sina somrar på Tjörn. Bland annat har alla tre syskonen arbetat som simlärare, framförallt i Stockevik men även på Klädesholmen, och pappa Pelle är sedan förra året frivillig sjöräddare i Skärhamn. 

Kerstin, Kalle och Matilda säger att det känns väldigt fint att få hedra sin systers minne med en donation till Sjöräddningssällskapet lagom till hennes 20-års dag, och att de hoppas att Rescue Malin Felicia kan bringa glädje till många. Vidare är de helt lugna med att hon kommer bli väl omhändertagen på RS Skärhamn av pappa Pelle och resten av gänget där.

Rescue Malin Felica

Ditt namn/era namn skrivs ut här