Akut sjukdomsfall i Stockholms skärgård

Sjuktransport prio 1

Vid klockan 08:00 på onsdagsmorgonen den 22 april larmas RS Stockholm ut på ett prio 1 larm gällande sjukdomsfall i Stockholms skärgård.

Personen som behövde akut hjälp befann sig på egen båt. Vid larm som detta går alla våra tillgängliga enheter, både Rescue Rebecka af Odd Fellow och Rescue Engström (lånad enhet från RS Räfsnäs) lämnade kaj.

De frivilliga sjöräddarna på Rescue Engström tog sig snabbt till den aktuella båten. Sjukvårdarna från ambulanshelikoptern var vid ankomst redan på båten, de hade fått hjälp att komma ut av privatpersoner, bra och viktig hjälp!
Rescue Engström transporterade patient till en ö där ambulanshelikoptern hade landat. De lyfte sen för transport till sjukhus.

Rescue Rebecka af Odd Fellow avbröt uppdraget tidigt då en enhet räckte för uppdrgaet.

När helikoptern hade lämnat ön tog de frivilliga sjöräddarna hand om övriga personer på platsen och hjälpte dem att få båten till närliggande hamn.

Rescue Engström var åter vid bryggan i Österskär klockan 10:15, redo för nya uppdrag.
 

Huset/platsen på bilden ovan har ingen koppling till patienten, utan var enbart ett bra landningställe för ambulanshelikoptern och dit personen transporterades för avfärd till sjukhus. 

Hur kan du stödja RS Stockholm?

Sjöräddningssällskapet RS Stockholm behövde få till en bättre lösning för de frivilliga sjöräddarna när de är i jourberedskap vid båt/brygga och då markyta i Stockholm är svårt att få loss har en stationsbåt blivit lösningen.
Även om stationsbåten fysikt finns på plats har vi många delar kvar att lösa. Hjälp oss med ett bidrag till vår stationsbåt. 

Stöd RS Stockholm.

Swisha en gåva till 900 5000.

Viktigt för oss:
Märk betalningen med ”Stationsbåt RS Stockholm”.

Går även bra att använda nedan QR-kod till Swish

Ditt namn/era namn skrivs ut här