Larm, grundstötning vid Pukholmen Stockholm

Under lördagen den 9 maj gick larmet vid klockan 14:45 för de frivilliga sjöräddarna på RS Stockholm. Larmet gällde en Nimbus som grundstött vid Pukholmen strax norr om Oxdjupet. Vid tillfället var en frivillig sjöräddare ute för inkörning av vår nya enhet Rescuerunner Volvo Penta. Den och Rescue Engström  (lånad enhet från RS Räfsnäs) larmades till platsen.

Rescuerunner Volvo Penta tog sig in på grunt vatten och kopplade haveristen och drog ut till djupare vatten. Efter att rescuerunnern gjort sin inledande insatts tog Rescue Engström över bogseringen till säker hamn. Väl framme i hamnen fick vi återigen nytta av vår nya enhet då hamnen var trång och Rescuerunner Volvo Penta kunde ta över och manövrera in haveristen till avsedd plats.

Ett uppdrag med bra samarbete mellan enheter med olika men viktiga egenskaper för vårt uppdrag.

Rescuerunner Volvo Penta vid planering inför bogsering in i hamn Foto: Mathias Eglund
Rescue Engström under bogsering mot hamn Foto: Christian Abelin

Hur kan du stödja RS Stockholm?

Sjöräddningssällskapet RS Stockholm behövde få till en bättre lösning för de frivilliga sjöräddarna när de är i jourberedskap vid båt/brygga och då markyta i Stockholm är svårt att få loss har en stationsbåt blivit lösningen.
Även om stationsbåten fysikt finns på plats har vi många delar kvar att lösa. Hjälp oss med ett bidrag till vår stationsbåt. 

Stöd RS Stockholm.

Swisha en gåva till 900 5000.

Viktigt för oss:
Märk betalningen med ”Stationsbåt RS Stockholm”.

Går även bra att använda nedan QR-kod till Swish

Ditt namn/era namn skrivs ut här