Person över bord från färja i Stockholms skärgård

Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral larmar ur RS Stockholm efter larm om person över bord från en färja i Stockholms skärgård

Vid klockan 10:00 torsdagen den 3 oktober tjöt larmsändarna för de frivilliga sjöräddarna på RS Stockholm. Larmet gällde person över bord från en större färja i Stockholms skärgård.

Från Sjöräddningssällskapet i Stockholm larmades enheterna Rescue Pantamera samt Rescue Rebecka af Odd Fellow ut.

Vid ett larm med person över bord kan sökinsatsen ha stor hjälp av en sjöräddningshund. Rescue Pantamera hämtade upp hundföraren Rikard samt sjöräddningshunden Salt.

Ett sökområde togs fram och alla enheter har sökt genom olika standardiserade sökmönster.

Förutom enheter från Sjöräddningssällskapet deltog Kustbevakningen med både båt och flyg, Polisen samt Sjöfartsverket helikopter Lifeguard 003.

Efter en sökinsats på ca 2,5 timme beslutade Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral att insatsen skulle avslutas efter att området var väl genomsökt av både sjögående enheter samt flyg/helikopter.

Någon person har inte lokaliserats. Under sökinsatsen så markerade sjöräddningshunden Salt ett område som kommer följas upp av räddningstjänst.

Sjöräddningshunden Salt
Sjöräddningshunden Salt under sökinsatsen Foto: Bengt Littke
Rescue Rebecka af Odd Fellow
Bild från sökinsatsen från Rescue Rebecka af Odd Fellow, vid udden syns Rescue Pantamera Foto: Pernilla Rosén

Hur kan du stödja RS Stockholm?

Sjöräddningssällskapet RS Stockholm behövde få till en bättre lösning för de frivilliga sjöräddarna när de är i jourberedskap vid båt/brygga och då markyta i Stockholm är svårt att få loss har en stationsbåt blivit lösningen.
Även om stationsbåten fysikt finns på plats har vi många delar kvar att lösa. Hjälp oss med ett bidrag till vår stationsbåt. 

Stöd RS Stockholm.

Swisha en gåva till 900 5000.

Viktigt för oss:
Märk betalningen med ”Stationsbåt RS Stockholm”.

Går även bra att använda nedan QR-kod till Swish

Ditt namn/era namn skrivs ut här