SL-båten Kanholmen, maskinhaveri i farled

De frivilliga sjöräddarna på Rescue Rebecka af Odd Fellow uppfattade torsdag 25 juli ett allmänt anrop att färjan Kanholmen fått maskinhaveri och drev i farleden mellan Beckholmen och Kastellholmen i centrala Stockholm.

Eftersom Kanholmen är en färja i reguljärtrafik för Stockholms lokaltrafik och platsen en mycket hårt trafikerad plats bedömde RS Stockholm det som osäkert läge och begav sig med hög fart till haveristen.

Rescue Rebecka af Odd Fellow befann sig i närområdet och nådde platsen inom några minuter. Väl på plats konstaterades att det var många personer ombord och att färjan behövde komma till säker hamn snarast.

Färjan Kanholmen är en stor båt på 120 ton. Tack vare kort sträcka samt med assistans av en turistbåt lyckades bogsering ske in till kaj på Kastellholmen.

Efter samråd med Sjöräddningssällskapets operativa jour låg Rescue Rebecka af Odd Fellow kvar till assisterande turbåt har tagit över passagerarna.

Frivillge sjöräddaren Gösta i samråd innan bogsering

Hur kan du stödja RS Stockholm?

Sjöräddningssällskapet RS Stockholm behöver få till en bättre lösning för de frivilliga sjöräddarna när de är i jourberedskap vid båt/brygga och då markyta i Stockholm är svårt att få loss har en stationsbåt blivit lösningen. Hjälp oss med vår stationsbåt. 

Stöd RS Stockholm.

Swisha en gåva till 900 5000.

Viktigt för oss:
Märk betalningen med ”Stationsbåt RS Stockholm”.

Går även bra att använda nedan QR-kod till Swish

Ditt namn/era namn skrivs ut här