Två larm om saknade barn i Mälaren

På eftermiddagen den 20 juni inkom larm om ett försvunnet barn vid Slagstabadet i Mälaren.

Rescue Pantamera hade precis lämnat stationen vid Hammarbyslussen tillsammans med Rescuerunner Björn Sjökvist när larmet kom in. Tillsammans med en båt från Kustbevakningen slussade enheterna in till Mälaren och gick mot platsen.

Till platsen larmades ett stort antal enheter, RS Munsö/Ekerös Rescue Puustelli, polisbåt, ambulanshelikopter och Sjöfartsverkets räddningshelikopter. Via landvägen anslöt även räddningstjänstens dykare.

Rescue Björn Sjökvist anslöt till ett strandnära sök vid platsen tillsammans med övriga enheter. Samtidigt fick Rescue Pantamera ett nytt larm, ännu ett barn var anmält försvunnen vid en badplats. Denna gång inne i Albysjön, bara några minuter från Slagstabadet.

Rescue Pantamera anlände till badplatsen i Albysjön tillsammans med Sjöfartsverkets räddningshelikopter som första enheter. Samtidigt som Rescue Pantamera satte en ytsimmare i vattnet inkom uppgifter om att barnet var återfunnet oskadd på land. Ytsimmaren från Rescue Pantamera anslöt till inringaren på land för att säkerställa att uppgifterna stämde och kunde sedan lämna över ärendet till anslutande polispatrull på land.

Hur kan du stödja RS Stockholm?

Sjöräddningssällskapet RS Stockholm behövde få till en bättre lösning för de frivilliga sjöräddarna när de är i jourberedskap vid båt/brygga och då markyta i Stockholm är svårt att få loss har en stationsbåt blivit lösningen.
Även om stationsbåten fysikt finns på plats har vi många delar kvar att lösa. Hjälp oss med ett bidrag till vår stationsbåt. 

Stöd RS Stockholm.

Swisha en gåva till 900 5000.

Viktigt för oss:
Märk betalningen med ”Stationsbåt RS Stockholm”.

Går även bra att använda nedan QR-kod till Swish

Ditt namn/era namn skrivs ut här