Testamentera till Sjöräddningssällskapet

Genom att testamentera till Sjöräddningssällskapet lever ditt personliga engagemang vidare och räddar liv till sjöss. Om du väljer att testamentera kontanter, aktier, fastigheter eller värdeföremål till Sjöräddningssällskapet kan vi göra ännu fler och bättre insatser - och du bidrar till ökad trygghet för alla dem som älskar livet kring sjöar och hav.

Engagemanget lever kvar

–  Mina glasögon är lite trasiga, men jag köper inga nya. Då blir det ju mindre kvar till er.

Orden kom från Stig, som när han en kort tid senare gick bort testamenterade hela sitt arv till Sjöräddningssällskapet. Jag blir berörd varje gång jag tänker på Stig, och på Gunilla, Ingrid, Allan och alla de andra som velat hjälpa till att rädda liv till sjöss, fastän de själva inte kan se allt vi kunnat göra tack vare deras testamenten.

Stig fick vi förmånen att lära känna lite grand, och han berättade för oss om sin sista vilja. Men att Sjöräddningssällskapet står

Läs hela artikeln

Behöver du hjälp med ditt testamente?

Sjöräddningssällskapet samarbetar med Gillis Edman, begravningsbyrå och specialister på familjejuridik. De kan hjälpa dig att utforma dina önskningar och du kan även få hjälp med bevakning av ett testamente. Du ringer direkt till avdelningen för familjejuridik på 031-355 40 90 och kan läsa mer på Gillis Edmans hemsida. 

Hur går jag tillväga?

Ett testamente måste uppfylla flera kriterier för att vara giltigt. För det första ska testamentet vara skriftligt och undertecknat av dig själv. Vidare ska det bevittnas av två personer. Vi har tagit fram fyra mallar som du är välkommen att använda om du vill testamentera till Sjöräddningssällskapet. Vill du läsa mer? Ladda ner vår folder!

Testamentesansvarig

Vill du veta mer kan du prata med din bank, eller ta kontakt med Camilla Larsson på 031-761 62 00. Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ringa oss. Du kan också ringa via vår växel 077-579 00 90, som har öppet 08-18 alla helgfria vardagar.

"De brann för att hjälpa"

I mitten av juli 2015 fick RS Arkösund en ny räddningsbåt. Rescue Ingegerd Ramstedt är del av paret Elisabet och Stig Johanssons omfattande testamente till Sjöräddningssällskapet.

Sjöräddningssällskapet räddningsbåt

Ingrids intresse lever vidare

När Ingrid plötsligt insjuknar vid 71 års ålder väljer hon att skriva sitt testamente och rikta en del av det till Sjöräddningssällskapet. En gåva som nu gör det möjligt att bygga en ny räddningsbåt. 

Allan och Allan lever vidare

I juni förra året blev Sjöräddningssällskapet två Allan rikare. Då namngavs Rescue Allan Öhman och Rescue Allan Mattsson, två Rescuerunners som kunde byggas tack vare två testamenten.

Ebers-svävarna lyft för tre stationer

Sedan i våras har räddningsstationerna på Dalarö, i Uppsala och i Växjö varsin ny svävare. De kunde köpas in tack vare Arne Ebers testamente. 

Ditt namn/era namn skrivs ut här