Testamentera till Sjöräddningssällskapet

Genom att testamentera till Sjöräddningssällskapet lever ditt personliga engagemang vidare och räddar liv till sjöss. Om du väljer att testamentera kontanter, aktier, fastigheter eller värdeföremål till Sjöräddningssällskapet kan vi göra ännu fler och bättre insatser - och du bidrar till ökad trygghet för alla dem som älskar livet kring sjöar och hav.

Behöver du hjälp med ditt testamente?

Sjöräddningssällskapet samarbetar med Gillis Edman, begravningsbyrå och specialister på familjejuridik. De kan hjälpa dig att utforma dina önskningar och du kan även få hjälp med bevakning av ett testamente. Du ringer direkt till avdelningen för familjejuridik på 031-355 40 90 och kan läsa mer på Gillis Edmans hemsida. 

Hur går jag tillväga?

Ett testamente måste uppfylla flera kriterier för att vara giltigt. För det första ska testamentet vara skriftligt och undertecknat av dig själv. Vidare ska det bevittnas av två personer. Vi har tagit fram fyra mallar som du är välkommen att använda om du vill testamentera till Sjöräddningssällskapet. Vill du läsa mer? Ladda ner vår folder!

"De brann för att hjälpa"

I mitten av juli 2015 fick RS Arkösund en ny räddningsbåt. Rescue Ingegerd Ramstedt är del av paret Elisabet och Stig Johanssons omfattande testamente till Sjöräddningssällskapet.

Testamentesansvarig

Vill du veta mer kan du prata med din bank, eller ta kontakt med Camilla Larsson på 031-761 62 00. Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ringa oss. Du kan också ringa via vår växel 077-579 00 90, som har öppet 08-18 alla helgfria vardagar.

Sjöräddningssällskapet räddningsbåt

Ingrids intresse lever vidare

När Ingrid plötsligt insjuknar vid 71 års ålder väljer hon att skriva sitt testamente och rikta en del av det till Sjöräddningssällskapet. En gåva som nu gör det möjligt att bygga en ny räddningsbåt.

Läs hela artikeln

Ditt namn/era namn skrivs ut här