Larm om drivande kanot, Mälaren

Sjö- & Flygräddningscentralen JRCC söker alla tillgängliga resurser. En kanot har hittats utan några personer. Vi vaknar till larm i sökare.

När dagen gryr observeras den här gröna kanoten ensam på Mälaren nära Kvicksundsbron. Det kunde inte uteslutas att personer varit ombord i närtid. Vissa kvarlämnade föremål var inte särskilt gamla. JRCC larmar Sjöfartsverkets helikopter lifeguard 003, båtar från räddningstjänst, ambulans och Sjöräddningssällskapet. Vi kom till området kl 07.20 med rescue Don Carlos Wallenius från station Strängnäs.

JRCC leder insatsen från Göteborg.

Vi utför sök på de platser räddningsledaren anger efter den prioritering som har gjorts. Totalt var vattenytan som skulle sökas ca två kvadratkilometer.

Tre timmar senare ca kl 09 avbryts insatsen. En uppgift inkom om att kanoten observerats i skymningen kvällen före i området med personer ombord. Med en vattentemperatur ca +5,9c och området slutligen väl avsökt, beslutade räddningsledaren hos JRCC att avbryta sökandet.

Först ute över sökområdet i Mälaren var helikopter lifeguard 003 från Sjöfartsverket. På bild en närkontakt när vi påbörjade sökning.

Ditt namn/era namn skrivs ut här