Strängnäs söker fler frivilliga sjöräddare

Prova på, lör 4 maj kl 10-14 på Blåljusdagen, Visholmen. Välkomna!

Sjöräddningsstation nr 68 i Strängnäs söker fler frivilliga sjöräddare!

Allmänt:  Vi välkomnar alla med intresse för sjöliv och stark vilja att hjälpa andra på sjön. Som besättning på en båt behöver du vara en lagspelare.

Att ingå som jourhavande besättning innebär kort att man ska kunna inställa sig inom 15 minuter till räddningsbåten när du har jour och ett larm kommer. Du kan påverka din egen jour efter dina förutsättningar.

Krav: Klara av att simma 200 m samt ta dig upp i båten, fyllda 18 år eller 16 år med målsmans tillstånd och det viktigaste av allt, intresse av att hjälpa andra i behov av hjälp!
Detta gör vi helt frivilligt, men genom att göra detta erbjuds vi fri utbildning samt en enorm tacksamhet från allmänheten. Förkunskaper har du alltid nytta av men det är inte ett krav. Till dig med rätt intresse och varmt hjärta erbjuder vi den utbildning som behövs.

Kan man inte ingå i jouren men ändå vill bidra med sitt engagemang finns möjligheter för det. Våra båtar och vår utrustning behöver omvård och underhåll. Ibland också reparationer. Anmäl intresse så hörs vi om ev möjligheter!

Kontakta oss gärna i mail:  rs.strangnas@ssrs.se

Vill du fråga personligt:  0317614224 (stationsansvarig, Lars Tysklind)

Webb-Anmälan:  Intresseanmälan som frivillig i Strängnäs

 

Träning på att vara i vattnet med överlevnadsdräkt
Stor tid läggs på sjövana, köra, navigera, mm
Söka efter båtar, personer, föremål, är en vanlig uppgift
Samverkan med myndigheter. Här vid brand på en ö
Samverkan vid larm om sjukdomsfall
Bogsering av båt vid larm från Sjöräddningscentralen
Ny båt kommer till Strängnäs från sommaren 2019. Vi tränar nu på båttypen
AIS-spår efter passagerarbåt som ska bordas av en sjöräddningsbåt

Vår verksamhet är svår att beskriva kort och enkelt. Vi räddar, hjälper, vårdar, förebygger, söker, osv. När våra fantastiska medlemmar behöver förebyggande hjälp finns oftast tid att förbereda oss för uppgiften. När skarpa larm kommer i våra personsökare finns inte den tiden. Stor uppfinningsrikedom och mycket god förmåga att lugnt tänka behövs. Att vara metodisk i stressade situationer, samarbeta väl och alltid ..... sätta SÄKERHETEN FÖRST!

Är du fortfarande intresserad?

Anmäl dig nu direkt så hörs vi!

Se ovan om tel, mail, webb-ansökan

Välkommen!

.

Ditt namn/era namn skrivs ut här