En lördagskväll hos RS Sundsvall

Rescue Karlsvikspiren fick äran att hjälpa två medlemmar under föregående helgen.

Förutom att ha varit ute på diverse övningar, bland annat med blivande räddningshundar, har vårt nya tillskott; Rescue Karlsvikspiren AB varit nyttig för medlemmar under helgen som var. Två medlemmar har fått hjälp under föregående lördagskväll. Här kommer två utdrag ur respektive uppdragsrapport:

Lördag 7:e juli klockan 21:15:
Daycrusier med motorproblem.

21.15 Samtal från medlem med stopp i maskin, mellan Vindhem och Klampenborg. 6 personer och en hund ombord. Ingen fara föreligger. Vi stävar dit, kopplar och drar till Vindhem och hjälper till att förtöja haveristen.

22.10 Klar med assistansen och går mot Karlsvik. 22.20 Fast Karlsvik. Bunkrar och återställer.
NV ca 12 m/s, 16 grader, klart väder

Lördag 7:e juli klockan 23:20:
Samtal på jourtelefon från grundstött Maxi 77 i Tynderökanalen. Ingen fara med båt eller de två ombord, eller deras hund. De har själva försökt komma loss i 1,5 timme, men har nu givit upp.

23.43 Loss Karlsvik.

00.10 Framme vid haverist. Flyttar över en besättningsmedlem till denne, och kopplar en lina i varje skotvinsch till förliga pollare på Rescue Karlsvikspiren och drar båten bakåt samtidigt som vår besättningsman kränger ner den åt sidan. Det behövs ansenlig kraft och flera försök innan den kommer loss.

00.24 Båten är loss. Ingen vatteninträngning eller synliga skador. Men de är på väg upp på annat grund så vi får ropa åt dem att styra undan. Vi erbjuder att lotsa dem till Kattskär, vilket de tveksamt accepterar.

00.30 De har gått på grund igen, men kommer loss själv efter lite backande.

00.40 Vi lämnar dem vid Kattskär och vänder hemåt.

01.12 Fast Karlsvik

Ditt namn/era namn skrivs ut här