Medlem får assistans

Under fredagen fick vi samtal på jourtelefonen. En medlem råkade ut för stopp i maskin. Dagens tips: Kontrollera bränslet och ta med extra bränslefilter.

Det börjar så sakteliga bli varmare och vi ser aktivtet på vattnen runt Sundsvall! Det är förstås härligt att komma ut igen på sjön. Vi kan nog anta att om vädret är bra i sommar så kan det nog bli ganska mycket aktivitet även i vattnen runt Sundsvall-Timrå då många säker kommer att "hemestra" i närhet av hemmet på grund av coronapandemin.

Under fredagseftermiddagen gick därför Rescue O Bohlin Bygnads AB ut för att undsätta en medlem som gått från Sundsvall mot Mellanfjärden men råkat ut för stopp i maskin. Problemet kunde inte lösas till sjöss så medlemmen blev assisterad till Galtström där hjälp väntade.

Vi har en tidigare nyhet publicerad inför vår driftsättning som även innehöll tips inför sjösättningen och vill gärna tipsa om den igen. Den förebyggande sjöräddningen igår fredag handlade om bränslekvalitén. Ett bra tips är att se över tanken och fylla på färskt bränsle. Se även till att ha ett extra bränslefilter med dig, eftersom det är bland de vanligaste felen när båtar med motor får stopp.

Ditt namn/era namn skrivs ut här