Vattenskoter får assistans

Under onsdagen assisterade vi ett sällskap på två vattenskotrar där en vattenskoter börjat ta in vatten.

En medlem under färd på vattenskoter upptäcker att vattenskotern börjat ta in vatten. Haveristen lyckade dock ta sig i land på Stora Gistaholmen och begärde föredömligt medlemsassistans. Vi ger oss ut med två enheter på grund av att det är grunt vatten runt Gistaholmarna.

Grunt vatten ger specialhantering

Sällskapet med två vattenskotrar där den ena behövde assisteras hade på egen hand tagit sig i land på Stora Gistaholmen. Då det är väldigt grunt runt platsen behövde en besättningsman iförd ytdräkt ta sig in för egen maskin och provisoriskt täta vattenskotern. Detta då våra enheter med vattenjet och betydligt mer djupgående än vattenskotrarna riskerar att dra upp slam och grus från botten och riskera eget haveri i vattenjet:en.

Vattenskotern togs sedan ut till Rescue Karlsvikspiren för vidare befordran till Rescue O Bohlin Byggnads AB. Väl framme vid Rescue O Bohlin Byggnads AB kunde vi placera vattenskotern på Rescue O Bohllin Byggnads AB:s akterdäck och släppa av den i Alvik för vidare reparation av ägaren.

 

Du är väl medlem?

Förutom att du som båtägare (jo även vattenskotern är klassad som en båt) förstås är medlem så vill vi slå ett slag för vår shop där du kan köpa vattentäta fodral till din mobiltelefon. Detta torde du som åker vattenskoter vara speciellt intresserad av då VHF ofta saknas på mindre båtar. Vattentäta fodralet skulle mycket väl kunna vara din räddning om du behöver hjälp. 

Bli medlem!

Besök vår webshop!

Ditt namn/era namn skrivs ut här