Uppdatering av vår kostnadsfria kustväderapp

Lagom till båtsäsongen uppdaterar vi vår populära kustväder-app. Appen ger dig väderprognoser och visar hur havet ser ut vid olika vindstyrkor och väderförhållanden. En nyhet är att du enkelt via sms kan skicka din position vidare. Sjöräddningssällskapets kustväder laddar du ner helt kostnadsfritt via google play (andriod market) eller appstore.

Utöver några grafiska justeringar har vi i den uppdaterade appen adderat fler orter och lagt till en positioneringsfunktion, som både kan vara social och sjösäkerhetshöjande. Du kan lätt ange korrekt latitud och longitud om olyckan är framme om du behöver larma. Eller skicka ett sms med din position till dina vänner så att de vet var du befinner dig. Att kunna uppge din exakta position när du seglar, paddlar eller skinnar är en viktig faktor för att hjälpen ska hinna fram i tid.

Rescue Härnösand under sök

Sprid appen och hjälp oss rädda liv

– Om vi ska vi nå vår vision noll omkomna till sjöss räcker det inte med att de frivilliga sjöräddarna är ute ur hamnen på 15 minuter, eller att vi når en nödställd inom en timme. Det måste till förebyggande åtgärder också. Att tydliggöra effekten av olika vädertyper och att lätt kunna skicka sin position är några sätt. Av den anledningen är vår app också helt kostnadsfri att ladda ner. Vi vill att så många som möjligt använder den, säger Camilla Vargman, marknadsansvarig på Sjöräddningssällskapet.

Tack för att ni hjälper oss att sprida kunskapen om att appen finns och att den är gratis att ladda ner! Genom att hjälpa oss med detta är vi övertygade om att vi kan förebygga många onödiga olyckor till sjöss - tillsammans räddar vi liv till sjöss!

Google play (android market)

Appstore

Ditt namn/era namn skrivs ut här