Anders Parrow - medlem i Sjöräddningssällskapet sedan 1950

Anders löste livstidsmedlemskap för 70 år sedan. Tack för ditt engagemang Anders!

I samma veva som Anders började som läkare på Akademiska Sjukhuset i Uppsala beslöt han att teckna ett livstidsmedlemskap i Sjöräddningssällskapet. Allt sedan dess har Anders hjärta alltid klappat lite extra för vår verksamhet. I samband med alla jämna födelsedagar har han uppmanat vänner och bekanta att donera pengar till Sjöräddningssällskapet istället för att köpa blommor och presenter.

Anders har seglat sedan åttaårsåldern ända fram tills i våras då han sålde sin specialtillverkade Linjett 34:a som han beställde vid 88 års ålder. Eftersom Anders mestadels seglade själv måste segelbåten utrustas med rullstor och allehanda lösningar som underlättade segelhantering och trim under shorthandsegling.

Det var i samband med sin 94 årsdag som han beslutade sig för att sälja sin Linjett då synen inte tillät ensamsegling längre. Ett hårt beslut att ta om man varit båtägare i drygt 80 år. Men synen duger alltjämt gott för ensam cykling! Varje dag tar Anders cykeln från centrala Uppsala längs Fyrisån ut till Skarholmen, 12 km enkel väg, där RS Uppsala har sin station för att följa årstidernas växling och för att titta på blommor, fåglar och båtar.

Så snart corona pandemin har lagt sig ser vi fram mot att bjuda ner Anders till RS Uppsala för att beskåda det stundande bygget av stationshus, våra räddningsenheter och svävaren som han är lite extra nyfiken på eftersom Anders även varit skridskoledare inom Friluftsfrämjandet. Det var först som 90-åring beslutade sig att dela ut sin skridskoutrustning till barnbarnen men hans längtan till blank kärnis har inte försvunnit.  Förhoppningsvis får vi is på Ekoln i vinter och då hoppas vi kunna bjuda med Anders på en tur i någon av stationens svävare ut på svarta salsgolv.

Anders Parrow - diplom

Tack Anders!

Sjöräddningssällskapet vill tacka Anders Parrow för hans engagemang och stöd genom alla 70 åren. Att Anders hjärta klappar alldeles extra mycket för Sjöräddningssällskapet råder det inget som helst tvivel om.

Glad midsommar Anders önskar hela Sjöräddningssällskapet gm. RS Uppsala

Ditt namn/era namn skrivs ut här