Saknad person Vättern

Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) tar kontakt med oss på jourtelefonen och önskar att vi, tillsammans med polis, ska söka efter en saknad person i området kring Motala. Räddningsledaren tar beslut att larma ut ett sjöräddningslarm.

Vi går med Rescue Skeppskär och tre frivilliga sjöräddare från Vadstena mot Råssnäsudden där vi blivit tilldelade sökområde. Vi placerar även vår Rescuerunner Allan Öhman och dragbil i Tegelvikens båtklubb med två frivilliga sjöräddare om behov skulle uppkomma. Efter en stund ansluter Karlsborgs Rescue Wanäs och en stund senare bemannar vi också vår egen RIB Rescue 7-930 med två frivilliga sjöräddare. Även polis, räddningstjänst och Sjöfartsverkets räddningshelikopter Lifeguard 001 deltar i sökandet.

Efter cirka en och en halv timmes sökande på land och vatten så rapporterar en polispatrull att mannen är funnen på land och är vid god vigör. Alla enheter avbryter och vi går åter till hemmahamn. Under larmet rådde grov sjö vilket försvårade söket, fast vi hade däremot hjälp av ljuset från en lysande måne.

Engagerade i larmet:
* SOS Alarm, Norrköping.
* Sjö- & flygräddningscentralen JRCC.
* SSRS Vadstena-Motala.
* SSRS Karlsborg.
* Polisen Region Öst.
* Räddningstjänsten Motala-Vadstena.
* Räddningshelikopter Lifeguard, Sjöfartsverket Säve.
* Ambulanssjukvård Falck, Östergötland.

Ditt namn/era namn skrivs ut här