RIB 930 lämnat Vättern

Båten kommer tjänstgöra på ny station. Klicka på rubriken och se bildspel från åren RIB 930 tjänstgjort på Vättern.

År 2010 övertog vi RIB TJB 930 från Sjöfartsverket som i sin tur låtit den kommunala Räddningstjänsten i Motala använda den för sjöräddning på Vättern. Båten var i stort behov av renovering och vi drog igång ett stort projekt på stationen Vadstena och renoverade den och gjorde allt själva vilket höll ner kostnaderna otroligt mycket. Antal timmar som den frivilliga besättningen la ner var helt otroligt bra kämpat, och resultatet blev oxå fantastiskt bra! 

Båten sjösattes under sommaren år 2011 och har sedan dess gjort flertal räddningsinsatser på Vättern. Ett exemepel var när den undsatte en barnfamilj vars båt börjat brinna utanför Motala och de fått slänga sig i vatten, läs mer om det larmet genom att klicka här.

Se flertal bilder från år 2010-2019 på RIB Rescue 930, klicka här.

Fakta om RIB 930

Läs mer om renoveringen på RIB 930 samt fakta om båten, klicka här.

Vad händer nu?

RIB Rescue 930 lämnar stationen Vadstena-Motala men kommer fortsätta rädda liv. Den är från och med idag placerad hos vår SSRS-station på Vinön i Hjälmaren.  Vi kommer istället ha 8-metersbåten Rescue Ivan Holmberg på stationen som nu blivit permanent placerad hos oss. 

Grattis säger vi från SSRS i Vadstena-Motala kring RIB Rescue 930 till SSRS i Hjälmaren, vi tror båten kommer passa er lika bra som den gjort hos oss! 
 

RIB Rescue 930 på Vättern utanför Vadstena. Foto: Anton Tykosson

Stort tack

Till Vadstena Marin och Fritid AB som ständigt hjälpt oss snabbt och med förstaklassig kunskap
https://www.vadstenamarin.se

Ditt namn/era namn skrivs ut här