Svävarsäsongen går mot sitt slut

Här har vi samlat några filmklipp samt bilder från svävarsäsongen 2018 med svävaren "Rescue Vadstena Sparbank".

Is-säsongen drog i gång vid årsskiftet och har sedan dess varit riktigt bra fram tills nu. Rapport från igår säger att det fortfarande finns kvar lite is i norra Vättern samt på våra mindre sjöar i länet och angränsande län. Svävaren står i fortsatt beredskap att rycka ut på larm, men däremot finns det inga fler patrullerings- och övningstillfällen inplanerade för svävaren.

Svävaren "Rescue Vadstena Sparbank" har under säsongen b.la befunnit sig på sjön Siljan i Mora, Boren, Stråken, Saltsern, Roxen, Vättern, Sommen samt Göteborg på västkusten.

I slutet av denna säsong har vi startat ett samarbete med LLK (Linköpings Långsfärdsskridskoklubb) där de kommer hjälpa oss med koordinater, foton m.m. för sjösättningsplatser med svävaren vid olika sjöar. Detta kommer fortsätta även kommande säsong. Det finns otroligt många sjöar i Östergötland samt angränsande län som vi kan larmas till, oftast är det svårt att hitta en bra sjösättningsplats snabbt för oss men tackvare detta samarbete kommer vi kunna komma ut på isen vid ett larm betydligt mycket fortare är tanken.

På denna länk går det att läsa ett axplock om vad vi gjort under säsongen.
Följ- och gilla oss gärna på vår lokala Facebook-grupp, klicka här.

Ditt namn/era namn skrivs ut här