Samövning med deltidsbrandkåren Borensberg

Under kvällen besökte svävaren "Rescue Vadstena Sparbank" Borensberg utanför Motala i samband med att Deltidsbrandkåren skulle ha en isövning. Vi träffade dem på deras station och pressenterade oss och fick en inblick i varandras räddningsutrustning och möjligheter. Sedan åkte vi ner till sjön Boren där det låg is för att demonstrera svävaren m.m. 

Det hela blev en positiv träff och vi ser fram emot fortsatt samarbete! 

Senast vi samverkade ihop på ett skarpt larm var på sjön Stråken där tyvärr utgången blev tragisk, men samarbetet mellan de olika inblandade i räddningsuppdraget fungerade ändå väl, läs mer om det larmet här.

Svävaren är en nationell kostnadsfri resurs för SOS Alarm, polisen, ambulanssjukvård, räddningstjänst m.fl. Svävaren Rerscue Vadstena Sparbank står på trailer kopplad till ett utryckningsklassat fordon för att kunna ta sig till sjöar i kommnen, andra kommuner och andra län. Vi har inga geografiska gränser som stoppar oss. Dragbilen kunde vi införskaffa via en fin julklapp från Zinkgruvan Mining AB, läs mer om det här.

I somras fick vi en Rescuerunner (vattenskoter) till stationen som gör att vi även på sommaren enklare kan bistå vid incidenter på insjöar. Läs mer om vår nya Rescuerunner här. Vi var t.ex på larm i en sjö i Boxholm kommun med Rescuerunner Allan Öhman i somras som ett exempel, läser mer om det larmet här.

De frivilliga sjöräddarna samspråkar med Deltidsbrandkårens personal från Borensberg. Foto: Oliver Henriksson
Deltidsbrandkåren i Borensberg har en bas/släckbil och en IVPA-bil (i väntan på ambulans). Foto: Oliver Henriksson

2018 blev rekordår i antal uppdrag för oss

Läs vår summering kring år 2018, klicka här.

Ditt namn/era namn skrivs ut här