Första spadtaget till nytt stationshus

Torsdagen den 20 januari klockan 10:00 togs det första symboliska spadtaget för att påbörja byggnationen av det nya stationshus som kommer vara belägen i Mörtviken, Motala.

- Vi har hållit på en längre tid att samla in pengar för att kunna bygga ett stationshus, men samtidigt som Covid-19 kom gjorde det svårare för oss att besöka företag och berätta om vår verksamhet samt just detta projekt. Nu ska vi återigen dra igång ett gediget arbete att hitta sponsorer och donatorer som vill stötta stationshusbygget, berättar Oliver Henriksson som är frivillig sjöräddare.

- Än är vi inte i mål, vi behöver samla in mer pengar, men vi är tillräckligt långt komna för att börja schakta och göra grunden till huset, förklarar Oliver Henriksson.

- När väl bygget är igång hoppas vi privatpersoner, företag, föreningar och organisationer kan donera pengar för fortsätta klargöra huset. Det är även värdefullt att få material och arbetskraft, säger Oliver Henriksson som också utmanar fler att bidra till projektet vida deras sociala medier och hemsidor.

- För mig är det en självklarhet att Motala, Östergötlands sjöstad ska ha ett stationshus för Sjöräddningssällskapet som härifrån även blir effektivare kan bidraga till sjöräddning i närliggande kommuner, avslutar Oliver Henriksson.

På denna länk kan ni läsa lite mer om vårt projekt, nytt stationshus:
https://www.sjoraddning.se/vadstenamotala/nyhet/hjalp-oss-bygga-ett-stationshus-i-motala

Vill du hjälpa oss?
Kontakta oss, rs.vadstena@ssrs.se
 

Idag påbörjades etapp 1 på nytt stationshus. Foto: Johan Weber

Artiklar från press/media
* SVT Öst
* Corren
* Skaraborgs Allehanda
* Bild Östergötland

 

Ditt namn/era namn skrivs ut här