Utbildade för dra tyngre svävarekipage

I tisdags kunde några av de frivilliga sjöräddarna på stationen Vadstena-Motala få sin nya körkortsbehörighet sedan de tagit BE-körkort för tungt släp.

- Vår svävare, trailer och dragbil är ett ganska tungt ekipage som vi förvisso idag klarar på körkortsbehörighet B96, men vi ser att vi ibland drar med andra fordon också eller ibland har andra svävare på besök tillfälligt som gör att vi då inte får dra ekipagen utan BE-körkort, säger Joakim Höglund, frivillig sjöräddare.

-Vi får tacka Thores Trafikskola i Mjölby som sponsrat oss med en teorilektion, praktisk körövning, lån av bil och släp vid uppkörning m.m.

- Sjöräddningssällskapets station i Vadstena-Motala trailar såväl Resceurunner som svävare, och vi behöver även tänka för framtiden om vi t.ex behöver byta dragbil eller trailer, då kommer vi behöva BE-körkort, fortsätter Joakim Höglund.

I tisdags körde fyra sjöräddare upp och fick godkänt, fler sjöräddare kommer i närtid köra upp.

Vinter & is

Nu är det kallt och vi är redo att hjälpa er om ni blir sjuka, skadade eller hamnar i någon olycka på naturis på sjöarna. Ring 112 om olyckan är framme. 
På denna länk kan ni se lite från vår tidigare svävarverksamhet, klicka här.
(frågas det om inlogg, stäng rutan och klicka på länken igen så ska det fungera)

 

Anders var en av de frivilliga sjöräddarna som klarade teori & uppkörningen för BE-körkort. Foto: Linus Sundberg - Thores Trafikskola AB

Sociala medier, följ oss

Facebook: https://www.facebook.com/rsvadstenamotala

Instagram: https://www.instagram.com/sjoraddningen_vadstena_motala/

Hemsida: https://www.sjoraddning.se/vadstenamotala

Ditt namn/era namn skrivs ut här