Övning utanför Åhus hamn

Som brukligt försöker vi på RS.Yngsjö genomföra en lite större övning varje kvartal. Denna gången var det planerat att besättningen skulle få vara med om störningar och oförutsagda händelser under övningens gång.

Senariot som besättningen fick reda på var att en uppringar har sett en scoterolycka mellan en scoter och en båt, scoter föraren ligger på en ytlig sten och det ser ut som att båten tar in vatten. Inringaren vet inte riktigt var det är eftersom han inte är från trakten. det finns ett par båter till runt om kring. Man påbörjar sökning längst med kusten med Rescue Britt Rescue Runner Johan

Samtliga inblandade i övningen

Man finner en båt en bit från Åhus hamn och konstaterar att man har hittat haveristen man ser även Scoterföraren som ligger på en sten. Man försöker kartlägga vad det är som hänt men har lite problem med en lite båt med 2 "förfriskade" personer som far runder och stör.

De "förfriskade" vill var så hjälpsamma att de även försöker komma ombord och hjälpa till. Vilket är lite besvärligt för besättningen.

"Förfriskade"
Räddning av scoterförare

Vi räddningen av scoterföraren så får man problem med att vågorna slår mellan stenarna vilket gör att man får en hel del problem att ta hand om den skadade men efter en stund så löser man även detta

Efter ett par timmars agerande i vattnet där folk har hoppat i trillat i och varit skadade så på börjas bogsering av en av båtarna som har fått slut på bränslet (det var den med de "förfriskade") så samlades vi för genomgång i gästhamnen i Åhus där vi grillade korv och hade genomgång. Summeringen var att det var en bra övning med en hel del händelser och förvirringar. Alla var nöjda och ett stor tack till samtliga markörer som var med. PS. Det var givetvis ingen som hade intagit någon alkohol men dom agerade fantastiskt bra. DS.

Ditt namn/era namn skrivs ut här