Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2018 hade vi ca 260 uttryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. Vi har dessutom 2 utbildade sjuksköterskor, som ingår i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
UM Göran Johansson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Övning07 april 21:19 RS Arkösund

Övning med räddningshundar

Övning och innovation - tillsammans utvecklar vi vår verksamhet

Under lördagen och fram till 13.00 idag söndag har vi på RS Arkösund övat tillsammans

Larm02 april 20:38 RS Arkösund

Brand på ö

Sjö- och flygräddningscentralen / SOS kontaktar oss och frågar om vi kan vara behjälpliga vid en skogsbrand på en bebodd ö i södra delen av vårt område. Vi bemannar Rescue Ingegerd Ramstedt och beger oss mot positionen. På väg fram tar vi kontakt med

Larm08 mars 20:00 RS Arkösund

Sjöambulans

Det är mörkt, lätt regn och tät dimma när vi får larm från JRCC och SOS gällande en person som fallit ner för en trapp. Ärendet är brådskande då personen tappar medvetandet av och till. Vi avgår med Rescue Ingegerd Ramstedt eftersom vi vet att det är

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här