Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2017 hade vi ca 260 uttryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. Vi har dessutom 2 utbildade sjuksköterskor, som ingår i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
UM Göran Johansson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm22 september 19:48 RS Arkösund

Sjöambulans

Vi får larm om en kvinna som befinner sig på en ö söderut i vårt område. Hon har ramlat och skadat sin fot och man misstänker en fraktur. Vi bemannar Rescue Ingegerd Ramstedt och beger oss mot positionen. På plats gör vi ett första omhändertagande med att

Larm19 september 22:52 RS Arkösund

Sjöambulans

Kl 20.22 tjuter det i våra larmdosor, "sjöambulanstransport prio 2". En person från en fritidsbåt som ligger i natthamn vid en skyddad vik ca 5 distansminuter (ca 10 km) söder om Arkösund har en misstänkt fotfraktur och befinner sig en liten bit

Övning15 september 18:18 RS Arkösund

Samverkansövning

Idag har vi deltagit i en stor samverkansövning med namnet Olivia där vi tillsammans med en rad olika organisationer tränade på olika scenarios. Att träna tillsammans gör att vi lär känna varandra vilket underlättar arbetet i skarpa situationer.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här