Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen, 1 8-meters båt ur Gunnel Larssonklassen, 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner, 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2021 hade vi ca 260 utryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. 3 utbildade sjuksköterskor och en undersköterska ingår även i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
Jim Karlsson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm05 december 10:09 RS Arkösund

Sjöambulans prio 1

Larm från SOS om en person i vårt område som snabbt behöver komma till sjukhus.Rescue Ingegerd Ramstedt med besättning avgår. På plats gör vi ett första omhändertagande och transporterar sedan till kaj i Arkösund där vi inväntar ambulans.

Larm24 november 12:00 RS Arkösund

Sjöambulans

Tidgare idag blev vi kontaktade av SOS som önskade hjälp med en sjöambulans. Personen, som snabbt behövde komma till sjukhus, befann sig en bit söderut i vårt område.  Vi lämnade kaj med Rescue Ingegerd Ramstedt och på vägen till

Larm13 november 04:00 RS Arkösund

Sjöambulans

Uppdrag från SOS Alarm och det gäller  en person på en ö i Sankt Anna som eventuellt behöver  komma in till sjukhus. Vi inväntar ambulans 9120 innan vi avgår mot positionen, på plats bedömmer ambulanspersonalen att personen

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här