Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2018 hade vi ca 260 uttryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. Vi har dessutom 2 utbildade sjuksköterskor, som ingår i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
UM Göran Johansson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm11 juni 19:00 RS Arkösund

Sjöambulans

Sökarna tjuter 16.01 och SOS önskar hjälp med en sjöambulans. Patienten befinner sig söderut i vårt område. Vi avgår med Rescue Ingegerd Ramstedt och på plats gör vi ett första omhändertagande och transporterar sedan ner patienten, med hjälp av en 4-

Förebyggande utryckning09 juni 18:34 RS Arkösund

Tre förebyggande utryckningar

Under förmiddagen, under pågående månadsmöte på stationen, får vi samtal från en medlem som behöver hjälp med att komma in till hamn då deras motor har

08 juni 16:57 RS Arkösund

Nävekvarns hamndag

Idag har vi varit och besökt Nävekvarn på deras traditionsenliga årliga hamndag.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här