Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2017 hade vi ca 260 uttryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. Vi har dessutom 2 utbildade sjuksköterskor, som ingår i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
UM Göran Johansson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning22 juli 16:49 RS Arkösund

Medlemsservice

Vi får samtal från en medlem som gått på grund vid Hästö. Han har själv kommit bort från grundet och draggar mot land men han lyckas ankra fast båten till vi kommer på plats för att sedan bogseras till hemmahamn vid Lagnö, då han inte kan gå för egen

Larm22 juli 16:29 RS Arkösund

Brand på Esterön

Just nu brinner det på Esterön utanför Norrköping och vi är på plats med Rescue Ingrid af Slättö för att bistå Räddningstjänsten från Norrköping.

22 juli 09:17 RS Arkösund

Sjöräddningssällskapets dag i Arkösund

Ett stort tack till alla besökare och deltagande organisationer och företag som gjorde att Sjöräddningssällskapets dag i Arkösund blev så lyckad. Vi önskar

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här