Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen, 1 8-meters båt ur Gunnel Larssonklassen, 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner, 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2020 hade vi ca 260 utryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. 3 utbildade sjuksköterskor och en undersköterska ingår även i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
Jim Karlsson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm24 oktober 12:42 RS Arkösund

Sjöambulans

SOS önskar hjälp med en sjöambulanstransport. Vi lämnar kaj med Rescue Ingegerd Ramstedt och ambulanspersonalen följer med ut till angiven position. Efter ett första omhändertagande tar vi ombord patienten och transporterar till Arkösund för vidare

Förebyggande utryckning23 oktober 21:45 RS Arkösund

Förebyggande utryckning

Sent på Lördagskvällen hör en medlem av sig på vår jourtelefon och anledningen är att deras motor har stannat när de var på väg hem. De misstänker att de

Larm21 oktober 10:36 RS Arkösund

Sjöambulans

Larm från SOS angående en person som behöver transport till sjukhus. Vi lämnar kaj med Rescue Ingegerd Ramstedt och på plats tar vi ombord patienten och transporterar till Arkösund där vi inväntar ambulans 9110.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här