Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen, 1 8-meters båt ur Gunnel Larssonklassen, 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner, 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2020 hade vi ca 260 utryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. 3 utbildade sjuksköterskor och en undersköterska ingår även i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
Jim Karlsson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm17 september 20:02 RS Arkösund

Sjöräddning

Rescue Ingegerd Ramstedt med besättning har precis avslutat ett sjöräddningsuppdrag i Bråviken och det gällde en motorbåt med maskinhaveri. Ombord befann sig 3 vuxna och 2 små barn. Haveristen fick inte ankaret att fästa och man draggade mot sten och

Larm11 september 15:21 RS Arkösund

Sjöräddning

I lördags kväll kom ett uppdrag från JRCC och det gällde en fritidsbåt vars motor har stannat nere på Orren. I det aktuella området rådde tät dimma vilket det även var i stora delar av skärgården. Vi lämnar kaj med Rescue Ingegerd Ramstedt och på plats tar

Larm08 september 22:08 RS Arkösund

Sjöambulans

SOS behöver hjälp med en sjöambulans. Person som befinner sig söderut i vår skärgård behöver komma till sjukhus. Rescue Ingegerd Ramstedt avgår skyndsamt. 

Ambulanspersonal hämtas upp i Tyrislöt. På plats vid positionen tas personen ombord och

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här