Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen, 1 8-meters båt ur Gunnel Larssonklassen, 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner, 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2019 hade vi ca 260 utryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. Vi har dessutom 2 utbildade sjuksköterskor, som ingår i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
Göran Johansson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm28 mars 23:33 RS Arkösund

Brand på ö

På lördagskvällen får vi larm från SOS (via JRCC) angående en markbrand på Stora Brandholmen. Vi bemannar Rescue Ingegerd Ramstedt tillsammans med Arkösunds brandvärn. Vi inväntar även kommunal räddningstjänst från Östra Husby innan vi avgår mot platsen.

Förebyggande utryckning28 mars 11:29 RS Arkösund

Förebyggande utryckning

Under lördagen fick vi samtal från en medlem som var på väg ut till sin stuga i skärgården. Dock var oturen framme och på väg ut stannade motorn på grund av

Förebyggande utryckning14 mars 16:36 RS Arkösund

Förebyggande utryckning

Vid 11.30 idag ringer vår jourtelefon. Det är en medlem som är på väg ut till sin stuga i skärgården men på väg ut stannar plötsligt motorn och de ligger nu

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här