Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen, 1 8-meters båt ur Gunnel Larssonklassen, 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner, 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2020 hade vi ca 260 utryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. 3 utbildade sjuksköterskor och en undersköterska ingår även i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
Jim Karlsson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm27 juli 20:55 RS Arkösund

Sjöambulans

SOS önskar hjälp med en sjöambulans och det gäller en patient som fått ett yttre trauma mot vaden med kraftig smärta som påföljd. Vi lämnar kaj med Rescue Ingegerd Ramstedt och på plats stabiliserar vi vaden, tar ombord patienten och transporterar sedan

Förebyggande utryckning26 juli 17:54 RS Arkösund

Förebyggande utryckning

På måndagseftermiddagen ringen en medlem in på jourtelefonen, de ligger en bit söder ut i vår skärgård med maskinhaveri (brusten drivaxel). Vi kopplar

Larm26 juli 13:30 RS Arkösund

Sjöambulans

Larm från SOS och det gäller en person som halkat och slagit sig illa på en klippa och är allmänpåverkad. Framme på plats gör vi en första sjukvårdsinsats innan vi transporterar till väntande ambulans 9350 i Tyrislöt.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här