Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen, 1 8-meters båt ur Gunnel Larssonklassen, 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner, 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2019 hade vi ca 260 utryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. 3 utbildade sjuksköterskor och en undersköterska ingår även i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
Jim Karlsson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm18 oktober 22:07 RS Arkösund

Sjöräddning

Denna gång gäller det en mindre fritidsbåt som fått maskinhaveri utanför Oxelösund. Det blåser kuling i området, läget är ovisst och haveristen ligget och driver. JRCC larmar förutom oss även Kustbevakningens enhet KBV 304 som befinner sig i närområdet.

18 oktober 11:20 RS Arkösund

Rescue Ingegerd Ramstedt på varv för underhåll

Nu är Rescue Ingegerd Ramstedt på varv för underhåll. Under den perioden har vi Rescue Vitstjärna hos oss som närmast kommer från Visby men som, när vi får

Larm18 oktober 00:15 RS Arkösund

Sjöambulans

Klockan 20.37 på lördagen får vi ett larm via våra sökare och det är SOS som önskar hjälp med en sjöambulanstransport. Vi lämnar Arkösund med Rescue Vitstjärna (som är vår lånebåt).

I samråd med SOS tar vi med oss ambulanspersonalen som vi

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här