Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen, 1 8-meters båt ur Gunnel Larssonklassen, 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner, 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2021 hade vi ca 260 utryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. 3 utbildade sjuksköterskor och en undersköterska ingår även i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
Jim Karlsson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm18 maj 14:45 RS Arkösund

Sjöambulans

På förmiddagen önskade SOS hjälp med en sjöambulans av en patient som befinner sig i en fritidsbåt söderut i vårt område. På väg ner mot angiven position tar vi ombord ambulanspersonalen på ambulans 9350 som befinner sig vid Tyrislöt. Efter ett första

Larm16 maj 22:25 RS Arkösund

Brand på ö

Just nu är vi på plats söderut i vårt område med Rescue 913 och Rescue Ingrid af Slättö där vi bistår Räddningstjänst med släckning av brand. Utöver Räddningstjänsten samverkar vi med bland annat Kustbevakningen, Polis och Ambulans.

Larm12 maj 20:44 RS Arkösund

Sjöräddning

Larm från JRCC och det var passagerarbåten Diana som gått på grund öster om Oxelösund. Räddningsenheter från Räddningstjänsten, Sjöräddningssällskapet i Trosa och Arkösund, Kustbevakningen och Sjöfartsverket (Sjöfartsverket deltog med lotsbåt 225 från

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här