Välkommen till RS Arkösund

RS Arkösund består av trettio aktiva besättningsmän varav de flesta bor i området. Vi har idag följande enheter: 1 12-meters båt ur Victoriaklassen 1 Rupert 26 RIB, 1 Rescuerunner 1 svävare.

Som besättningsman ingår inte enbart att vara med på utryckningar och övningar. En stor del av tiden läggs exempelvis på att hitta sponsorer, arbeta och informera  i skolor om sjösäkerhet samt berätta om vår verksamhet på hamnfester.

2018 hade vi ca 260 utryckningar och andra aktiviteter. Då vi inte är så många frivilliga på vår station får varje besättningsman mycket praktik vilket skapar en hög kvalité på vår besättning. Vi har dessutom 2 utbildade sjuksköterskor, som ingår i vår besättning.

 

 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 24

Stationsansvarig:
Göran Johansson, 031-761 42 26

Epost: rs.arkosund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm15 september 20:37 RS Arkösund

Sjöambulans

SOS önskar hjälp med en sjöambulans och det gäller en person med kraftiga buksmärtor. Vi går mot patient med Rescue Ingegerd Ramstedt. När vi anländer aktuell position gör vi ett första omhändertagande och därefter går vi mot Arkösund där Anders och

15 september 11:36 RS Arkösund

Familjedag Östra Husby

Idag är vi på plats i Östra Husby och på bygdegårdens familjedag. Det bjuds på en mängd aktiviteter och så kan du även träffa Pippi, Mamma Mu och Kråkan.

Larm14 september 20:33 RS Arkösund

Larm brand på ö

Larmet går och det gäller en brand i en mindre byggnad på en ö strax utanför Arkösund. Vi går till platsen med Rescue Ingegerd Ramstedt och ombord har vi med oss personal från vårt lokala brandvärn och Räddningstjänsten i Ö Husby. Samtidigt som oss

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här