Stöd oss och du hjälper oss rädda liv.

Ge en gåva

Bli månadsgivare

En regelbunden gåva varje månad ger oss bättre möjligheter att rädda fler liv till sjöss. Det minskar också vårt behov av administration. Du väljer själv hur stort beloppet ska vara.

Minnesgåva

Många väljer att hedra en avliden anhörig eller vän med en gåva. Genom den kan våra frivilliga sjöräddare öva och vi kan underhålla våra båtar. Så kan minnet av en människa rädda liv i framtiden.

Frivilliga sjöräddare övar

Ge en gåva

Sjöräddningssällskapet är med vid cirka 90 procent av all sjöräddning i Sverige. Allt på ideell basis, utan bidrag från staten. Vi är helt beroende av medlemskap, gåvor, testamenten och donationer. Tack för ditt stöd!

Tulpaner

Hyllningsgåva

Omtanken om en jubilar, kan bli omtanken om människor i sjönöd. Hyllningsgåvorna till människor som ska firas gör att våra frivilliga sjöräddare kan förbereda sig för viktiga uppdrag ännu bättre.

Testamentera en gåva

Att skriva sitt testamente är inte självklart. Bara att fundera över vad som händer den dag man dör känns naturligt väldigt abstrakt. Genom att testamentera till Sjöräddningssällskapet lever ditt personliga engagemang vidare och räddar liv till sjöss.

Företag

Det finns flera möjligheter för företag som vill hjälpa till att rädda liv till sjöss. Läs mer om hur ditt företag kan hjälpa oss att finnas där när det gäller.

Swisha din gåva till 900 5000

Det ska vara enkelt att bidra till en fungerande sjöräddning. Nu kan du swisha en gåva till Sjöräddningssällskapet. Dina pengar kommer till användning där behovet är som störst! Vårt swishnummer är 900 5000. Vill du rikta gåvan till en särskild station skriver du stationens namn (orten) i meddelandefältet. 

Obs: Swish lämpar sig inte för minnesgåvor, hyllningsgåvor och medlemskap då vi inte får tillräckligt med information för att kunna skicka ut minnesblad, gåvobevis eller registrera medlemskap.

Skaffa Swish

Skänk en båt

Våra båtar specialbyggs för att vara så snabba och effektiva som möjligt när olyckan är framme. Alla bidrag, stora som små, för att förstärka vår flotta är därför välkomna.

I vår butik räddar du liv

I vår webbshop handlar du bra prylar till alla nära och kära samtidigt som du stöttar svensk sjöräddning. Köp en flytväst, vår vimpel eller en picknickkorg för dina utflykter!

Använd vårt Mastercard

Som innehavare av Sjöräddningssällskapets Mastercard är du med och räddar liv till sjöss. Varje gång du handlar med ditt kort skänker Ecster motsvarande 0,5 % av beloppet till oss. 

Köp en lott och rädda liv

Varje år fördelas överskottet från Postkodlotteriet till ett 50-tal utvalda organisationer. 2021 fick vi dela på över 1 miljard kronor!

Fondspara med hjärtat

När du fondsparar i Swedbank Humanfond får Sjöräddningssällskapet två procent av ditt sparkapital varje år. Pengarna går sedan till ny båt.

Hit går pengarna

Vi är en ideell förening med många frivilliga och en liten administration. Så har det varit sedan starten 1907. Det innebär att du kan vara säker på att din gåva verkligen går dit den ska – till att rädda liv. Sjöräddningssällskapet har ett 90-konto och kontrollerad därmed av Svensk Insamlingskontroll (SI).

Årsredovisning 2020

Ditt namn/era namn skrivs ut här