Sjöräddningssällskapet anordnar World Maritme Rescue Congress 2027

2027 bjuder Sjöräddningssällskapet tillsammans med International Maritime Rescue Federation (IMRF) in världens sjöräddningsorganisationer till Göteborg.

Nyhet
Sjöräddningssällskapet
Publicerad21 jun 2023
Frivilliga sjöräddare står på rad

- Det känns både viktigt och mycket hedrande att få förtroendet att vara värd för en världskongress som den här, säger Cia Sjöstedt, vd på Sjöräddningssällskapet. 

Sjöräddningskongressen World Maritime Rescue Congress inträffar var fjärde år och hade sin början i just Göteborg år 2007 i samband med att Sjöräddningssällskapet fyllde 100 år. Nu, 20 år senare, får Sjöräddnings­sällskapet återigen möjlighet att samla företrädare från olika sjöräddnings­organisationer, myndigheter, forskare och intressenter inom maritim säkerhet. Syftet med kongressen är att främja kunskaps­utbyten, erfarenhets­delning och samarbete för att förbättra sjöräddningens effektivitet och minska antalet olyckor till sjöss.

- Att vi återigen får äran att hålla i kongressen tillsammans med IMRF är ett bra kvitto på att eventet 2007 var lyckat. Nu ser vi framemot att ordna ett innehålls- och lärorikt event med fokus på hållbarhet 2027. Dessutom är det ett fantastiskt tillfälle att fira 120 år som förening. 

Bakom den vandrande kongressen står International Maritime Rescue Federation (IMRF). IMRF är en internationell organisation som arbetar för att utveckla och förbättra kapaciteten för sjöräddning runt om i världen. Dessutom ger IMRF sina medlemmar en internationell röst då det är den enda icke-statliga SAR-organisationen med rådgivande status i FN:s internationella sjöfartsorganisation (IMO).