Välkommen till RS Fjällbacka

Sjöräddningsstationen i Fjällbacka grundades år 1969 och har idag 25 frivilliga sjöräddare och 3 båtar. Under ett år utför de frivilliga sjöräddarna på RS Fjällbacka ca 200 uppdrag.

Bli en av oss!

Vi söker just nu dig som är intresserad av att bli frivillig sjöräddare hos oss på RS Fjällbacka. Kan du simma 200m, har ett intresse för hav och båtar och en stor vilja att hjälpa människor i nöd? Då har du allt som krävs!

Tveka inte att kontakta oss via uppgifterna till höger för att veta mer.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 57

Stationsansvarig:
Lennart Edvardsson, 031-761 4281

Epost: rs.fjallbacka@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning01 maj 19:17 RS Fjällbacka

Trålare på grund

Efter larm från Sjö- och flygräddningscentralen har vi idag assisterat Kustbevakningen (KBV) med att dra loss en trålare som gått rejält på grund och hade en slagsida på mer än 45 grader. Båten bosgerades sedan av KBV in till varv.

Larm05 januari 19:46 RS Fjällbacka

Fiskebåt på grund

En fiskebåt grundstötte strax norr om Klövskär/Otterön med kraftig vatteninträngning som följd. De gick själva mot Grebbestad och hade precis förtöjt när vi anlände. Vi bistod Räddningstjänsten med länspumpning för att stabilisera läget. Efter samråd

Larm30 juni 05:17 RS Fjällbacka

Tom drivande fiskebåt

Larm från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) angående en fiskebåt som under flera timmars tid observerats driva en bit utanför Grebbestad. Flera försök

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här