Spara med hjärtat

Vill du att dina pengar ska växa samtidigt som de verkar för en god sak? Då är ett fondsparande i Swedbank Humanfond kanske något för dig. Fonden är Svanenmärkt.

Hjälp oss att bygga en båt för dina pengar

Swedbank Humanfond och Sjöräddningssällskapet har satt upp ett nytt gemensamt insamlingsmål. Utdelningen från ditt fondsparande kommer gå till att bygga en ny räddningsbåt!

Båten kommer att placeras vid någon av våra stationer. Oavsett var den hamnar kommer den att göra stor nytta. Den båt som byggs för spararnas pengar kommer högst troligen rädda många liv under sin livslängd.

Men vi behöver din hjälp. Med fler som sparar med hjärtat kommer båten snabbare kunna byggas och rädda liv till sjöss. Vi hade tidigare satt ett sparmål med en 8-meters räddningsbåt i Gunnel Larson-klassen, men då behovet av att få en båt i drift är stort siktar vi därför mot en annan båttyp. Pengarna kommer från Swedbank: Du betalar ingen fondförvaltningsavgift och Sjöräddningssällskapet får två procent av ditt sparkapital varje år.

Vi hoppas att du vill vara med!

Så här fungerar det

Genom ideellt fondsparande kan du på ett enkelt sätt bygga upp ett sparkapital med möjlighet till god avkastning, samtidigt som du stöttar vår verksamhet och låter ditt sparkapital bidra till en bättre värld. Du betalar ingen fondförvaltningsavgift och Sjöräddningssällskapet får två procent av ditt sparkapital varje år. Du kan månadsspara regelbundet eller göra insättningar lite då och då – välj det som passar dig bäst.

Swedbank Humanfond är en svensk aktiefond och förvaltas av Swedbank Robur. Humanfonden är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen den investerar i tar ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Värdet på fonder kan öka och minska och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad, informationsbroschyr och information om dina rättigheter finns på swedbankrobur.se.

Tack till dig som redan fondsparar

Årets gåva delas alltid ut på "Hjärtedagen", den 14 februari. Vid senaste utdelningen i februari 2022 fick Sjöräddningssällskapet ta emot 585 310 kronor tack vare fondspararna. En helt fantastisk gåva, som vi är väldigt tacksamma för.

 

Läs mer och börja fondspara

Ditt namn/era namn skrivs ut här