Välkommen till RS Härnösand

RS Härnösand grundades 2007 och består i dagsläget av 50 frivilliga sjöräddare. Vi har jour dygnet runt under isfri tid och har i genomsnitt 20-25 uppdrag per år.

Bland uppdragen kan nämnas sjöräddningar, förebyggande sjöräddningar och assistans vid skogsbränder. Vårt område är mellan Åvikebukten och Ulvöns sydspets. Stationshuset är förlagd vid Härnösands norra hamnutlopp, granne med sjömacken. 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0734-20 96 49

Stationsansvarig:
Anders Östlund, 031-761 42 04

Epost: rs.harnosand@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning03 juli 12:06 RS Härnösand

Medlemsservice

Medlemsservice av en medlem med slut på diesel, väl vid mackbryggan så har dom problem att få igång motorn varvid dom får hjälp att lufta samt startbatteri hjälp. En mycket nöjd medlem stävar hemåt.

Förebyggande utryckning02 juli 10:44 RS Härnösand

Förebyggande utryckning

Medlem ringer om assistans då han har elfel ombord, då påtaglig brandrisk föreligger orsakad av kortslutning så vill han ha hjälp att ta sig till hamnen. Vi

Förebyggande utryckning26 juni 20:31 RS Härnösand

Slut på bränsle

Medlem ringer till skeppartelefonen klockan 20.31 och ber om assistans. Bränslet till styrpulpeten tagit slut och de driver mitt på fjärden mellan Hemsön, Åbordsön och Vålön. Försök med att ro hem har gjorts men motvind och ström gör att de inte kommer

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här