Välkommen till RS Holmsund

RS Holmsund grundades år 1944 och låg från början i Byviken Holmön. Vi är idag 30 frivilliga sjöräddare på Holmsundsstationen. Hittills under 2019 har Holmsunds frivilliga sjöräddare utfört 28 uppdrag, fördelat på SAR, förebyggande sjöräddning och sjuktransporter.

"Livbåten Hjalmar Branting har vid Grönhögen ersatt livbåten Drottning Victoria, som flyttas till Holmögadd, där en ny livräddningsstation skall anläggas".

Denna text står att läsa i Svenska Sällskapet för räddning af skeppsbrutnes styrelseberättelse från 1944.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
070 580 81 14

Stationsansvarig:
Ledningsgrupp, 031-761 42 03

Epost: rs.holmsund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning19 juli 16:10 RS Holmsund

Mindre båt med framdrivningsproblem

Rescue MinLouis angör Simphamn för middag efter navigationsövning. Efter 5 minuter på plats inkommer samtal till jourtelefonen från en medlem med

Förebyggande utryckning17 juli 14:31 RS Holmsund

Trasig propeller

Medlem hör av sig på jourtelefonen, man har råkat gena lite för snävt på väg in till Simphamn och gått på grund. Samtidigt har vi en segelbåt vid Långron som sökt skydd för vädret och som vi meddelat RS Örnsköldsvik om att de eventuellt behöver assistans.

Förebyggande utryckning15 juli 08:55 RS Holmsund

Framdrivningsproblem

Medlem ringer på journumret, han har råkat ut framdrivningsproblem och ligger ankrad i Simphamn. Rescue MinLouis med 4 frivilliga sjöräddare går till platsen, kopplar haveristen och drar hem till Patholmsviken.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här