2 x Förebyggande

Natten mot måndag blåser det kraftigt i Hudiksvalls skärgård och inte mindre än två förebyggande väder relaterade utryckningar görs.

Strax efter midnatt, natten mot måndag ringer en av våra medlemmar till jourtelefonen och berättar att man befinner sig i Storsundet och har bränslebekymmer. Den hårda vinden och sjögången som råder i området omöjliggör segling och när man ska starta upp maskinen inser man snabbt att det inte går. Rescue Evert Taube med besättning tar sig ut till segelbåten och bogserar till Hölicks hamn som är närmast utifrån den sjögång som råder. 

Fritidsbåt i utsatt läge

När segelbåten lämnats i Stosundet dröjer det inte länge innan nästa samtal. Den här gången från en medlem som på söndagseftermiddagen lagt sig vid bryggan på ett lugnt Norra Ljusgrund men vaknat under natten och insett att vädret vänt och den tidigare lugna bryggplatsen är mer av en berg- och dalbana. Rescue Evert Taube med besättning tar sig till båten och assisterar denne ut från bryggan så att man kan förflytta sig till en lugnare plats.

Det är en trött men nöjd besättning som rullar hemåt från hamnen strax efter klockan 04.00 på måndagsmorgonen för några timmars sömn innan den nya veckan drar igång igen.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.