Ambulans-larm och sjöräddningslarm.

Sjukvårdsuppdrag i svår terräng, assistans av Sjöfartsverkets helikopter. Samtidigt sjöräddningslarm om segelbåt i utsatt läge ute till havs väster om Tjörn, grov sjö och hård vind.

Strax före 11.00 på fredagen får RS Skärhammn ett ambulanslarm rörande en kvinna som fallit handlöst på en stig på en av de större öarna söder om Tjörn och skadat ansikte, nacke och ben. Rescue Anncha af Fagerfjäll avgår med tre frivilliga sjöräddare och möter upp ambulans i Rönnäng.
Platsen är svårtillgänglig, men tack vare en driftig person kan vi lotsas in mot klipporna och sätta i land två ur besättningen och ambulanspersonalen. Den skadade ligger drygt 150 meter upp i skogen. Transport genom skogen och ombord på Rescue Anncha bedöms bli klart påfrestande för kvinnan. Räddningshelikopter Lifeguard 002 förstärkt med ambulansbesättning, ansluter därför och den skadade kvinnan kan vinschas upp i helikoptern för vidare transport till sjukhus.

Strax efter kl 12 inkommer ett sjöräddningslarm om en segelbåt ca 7 NM väster om Tjörn med både rigg och motorproblem. Rescue Paul Brunes bemannas av besättning nummer två, fyra frivilliga sjöräddare, som efter drygt 30 minuters körning i grov sjö kommer fram till haveristen och kan få över bogsertross samt påbörja bogsering mot säker hamn.
Rescue Anncha som har slutfört sjukvårds-uppdraget möter upp och går efter inåt Rönnäng. En timme senare ligger haveristen tryggt förtöjd i hamn.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.