Assistans uppdrag

Under de senaste två dagarna har sjöräddarna på RS Öregrund assisterat tre båtar. Under tisdagen ramlade det första ärendet in, en snipa fick fel på backslaget och behövde hjälp in till hamn. Rescue Singö med besättning lämnar bryggan i Grisslehamn och går ut och assisterar båten in till hamn. 

 

Besättning Singö: 

Björn Widell 

Gösta Kilgren 

Joakim Westin 

 

Under onsdagen ringer medlemcentralen upp räddningskepparen om en båt med problem i Öregrunds hamn, efter några olika försök för att få motorn och fungera kallas resten av besättningen in för att flytta medlemmen till en bättre kajplats där kranbil kan komma och hämta och transportera till varv. 

 

Rescue Olof Wallenius:

Axel Skagermark 

Emanuel Lindkvist 

Erik Hanser 

Per Brantefors 

Fredrik Jansson  

 

Senare på eftermiddagen piper personsökarna igen och denna gång är det sjö och flygräddningscentralen som kallar ut sjöräddarna till en segelbåt som grundstött på Singö fjärden. Rescue Olof Wallenius och Rescue Singö lämnar Öregrund respektive Grisslehamn för att gå mot platsen. 

Rescue Singö är först på plats och kan konstatera att läget är lugnt med att de står kraftig på grund och man bistår med att dra båten flott och man kan sedan fortsätta sin segling medans Räddningsbåtarna återgår till hemma kaj och gör sig redo för nya uppdrag. 

 

Besättning Singö:

Kajsa Kaarme 

Gösta Kilgren 

Joakim Westin 

 

Rescue Olof Wallenius:

Axel Skagermark 

Erik Hanser 

Per Brantefors 

Fredrik Jansson

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.