Båt drivit kraftfullt på grund, Vättern

Larm från Sjöfartsverkets Sjöräddningscentral JRCC gällandes en observatör som på håll ser en segelbåt stå på grund norr om vid Sörhamn. Ingen person syns ombord så det är oklart om en olycka skett eller om båten slitit sig i den kraftiga blåsten och sjögången. 
Vi sänder Rescue Skeppskär mot platsen, men under framkörning kommer nya uppgifter att minst 1 person syns ombord på båten varpå risken för en incident är påfallande. Förstärkningslarm går till Rescuerunner Anders Lindquist i Motala som trailar till Granvik för sjösättning.
Rescue Skeppskär anländer och det är för hårt väder samt för grunt att gå fram till haveristen varför två räddningsman klär sig i bärgardräkt och simmar över till båten. Det visar sig det är 1 person ombord och mår fysiskt bra, dock står båten inget vidare till. Det enda sättet att evakuera personen ombord är att ta med båten. 
Vi lyckas med det och hjälper denne in till Granvik som är lämpligaste hamn ur säkerhetssynpunkt.

 

 

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.