Brand i sjöbod, Tosteberga

Under måndagseftermiddagen går larmet om en brinnande sjöbod i Tosteberga hamn. Platsen är otillgänglig och kommunala räddningstjänsten önskar hjälp med släckning från havet.

En knapp kvart efter larmet avgår Rescue Adam Johan med brandpump ombord från räddningsstationen i Sölvesborg och sätter högsta fart mot Tosteberga hamn. Några minuter senare lämnar även Rescue Sölvesborg II. 

I höjd med Själörarna möter räddningsbåtarna hårt väder med hög sjö och uppemot 20 m/s i vindbyarna. Rescue Adam Johan kämpar på medan den mindre Rescue Sölvesborg II får vända. Efter cirka 25 minuter är Rescue Adam Johan på plats och bistår kommunala räddningstjänsten från Bromölla och Kristianstad i släckningsarbetet med pump och vatten från havet. När läget är under kontroll avslutas insatsen. Rescue Adam Johan återgår mot stationen och görs redo för nya uppdrag.

Tack till våra vänner på räddningstjänsten för gott samarbete!

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.