Dagens tre uppdrag

Först ringer hamnkaptenen i Torekov och undrar om vi kan titta på en snipa som sjunkit i hamnen. Då snipan ligger helt under vatten så är länsning inte aktuell och vi får lämna vidare till ägaren att kontakta sitt försäkringsbolag.

Samtidigt kommer ett medlemsuppdrag från en hummerfiskare. Han är sydväst om Hallans Väderö och har fått en tamp i propellern. Väl intagen i hamn får haveristen snabbt hjälp att lyfta båten och kan enkelt ta bort tampen.

Strax efter lunch hör hamnkaptenen i Ängelholm / Skälderviken av sig. Han har fått ett samtal från England. Det visar sig att engelsmannens pappa ligger utanför i bukten och har slut på insulin. Han mår dåligt och har samtidigt fått problem med båten och har dessutom svårt att göra sig förstådd då han inte talar engelska. Vi avgår från Torekov. På plats hjälper vi först haveristen med att få i sig vatten och lite att äta innan vi transporterar in honom till väntande ambulans. Hans båt förtöjs betryggande vid kaj.

Alla uppdrag slutade lyckligt.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.