Drivande segelbåt med motorhaveri.

Klockan 15:43 under söndagen blev vi uppringda på jourtelefonen. Det gällde en segelbåt som fått motorstopp i den tuffa vinden och drev in mot klipporna.

Detta var förvisso nära vår station, men då vi för tillfället var ute och övade satte vi omgående fart och var framme hos haveristen inom 10 minuter. Väl på plats ser vi att de lyckats få ankaret att greppa enbart en båtlängd från klipporna. Vi kopplar långsida och tar dem bort från klipporna och assisterar sedan till deras nya hemmahamn. 

Väl där uppstod lite frågetecken om vilken plats de egentligen skulle ligga på. Men som oftast så löser vi såväl stora som små problem. Just detta löste sig genom att en av de frivilliga sjöräddarna ombord också har sin båtplats på denna marina, så haveristen kunde tillfälligtvis låna Sjöräddarens förtöjningsplats. 

Avlämnar de två trevliga medlemmarna och återgår till stationen för att göra Rescue Anna Sofia klar för kommande uppdrag.
 

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.