Driver med defekt drev

Kl 21.07 inkommer samtal gällande en drygt 6 m lång motorbåt hemmahörande i Sigtuna som fått problem med framdrivningen. De åtta personerna ombord på haveristen är välutrustade då de under dagen gjort en längre tur till Stockholm och bland annat besökt Fjäderholmarna. Rescue Rolf G med två frivilliga sjöräddare ombord sätter kurs mot positionen strax norr om Tärnsund där båten har nödankrat. De ankommer haveristen kl 22.12 och påbörjar bogsering till Flottviken där det finns en ändamålsenlig sjösättningsramp. Eftersom sällskapets bilar finns i Sigtuna skjutsar sjöräddarna dit chaufförerna innan de stävar hemåt i den ljumma sommarnatten. Klockan hinner precis passera midnatt innan räddningsbåten är bunkrad och materialet är återställt.

Förebyggade utryckning

Denna typ aktivitet kallar vi på Sjöräddningssällskapet för förebyggande utryckning. Otur, vädrets makter eller andra omständigheter kan snabbt förändra en till synes harmlös situation som den som beskrivs ovan till ett läge där fara för liv uppstår. Tveka aldrig att kontakta oss i ett tidigt stadium om er båt råkar ut för motorhaveri eller liknande.

Medlemscentralen gällande förebyggande utryckning 0200-29 00 90RS Uppsalas jourtelefon: 070-816 51 11Är läget akut ring alltid 112

Kör säkert, använd flytväst samt dödmansgrepp. Glöm inte att ha en vattenskyddad mobiltelefon så att du kan larma om oturen är framme.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.