Dubbel bogsering

I helgen fick två medlemmar motorproblem nästan samtidigt och vid samma plats. Båda behövde ta sig till Bullandö Marina för att få hjälp. Rescue 8-59 med besättning fick då jobba lite hårdare än normalt då båda båtarna blev bogserade samtidigt.

Våra medlemmar har alltid möjlighet att få hjälp av oss, närhelst behov finns. En medlem befann sig mitt emot Bodkobben och verkade inte ha ström nog att starta båten. Vi försökte hjälpa dem med tillbuds stående men till sist bestämde vi att ta båten under bogsering till Bullandö Marina. Återigen ringde en båtägare liggandes vid Bodkobben, ca 100 m från oss, de kunde inte heller starta sin motor och skeppare Krister beslöt då att vi skulle bogsera båda till samma verkstad. Sagt och gjort, båtarna kopplades ihop på rad med vårt bistånd och vi satte fast vår bogserlina i den första båten. Ekipaget gjorde mellan 3 och 6 knop beroende på svallvågor från de vi mötte eller som körde om oss. Utanför inloppet till Bullandö Marina, efter 3 timmars bogsering, kopplade vi om ekipaget, den större båten förtöjde vi på vår styrbordssida och den lättare tog vi på släp i kort bogserlina, ca 5 meter lina. Allt för att kunna manövrera bättre i marinan. 3 1/2 timmar efter första samtalet var båda båtarna förtöjda på olika kajplatser i gästhamnen. Båda båtarna var ca 11 meter långa. 

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.