Förebyggande utryckning

En medlem kontaktar oss då hans Albin 25 har problem med maskin. Haveristen befinner sig nära sin hemmahamn men kan inte ta sig dit och ingen annan båt syns till i närheten för att kunna hjälpa till. Just denna dag är vi ute och genomför funktionskontroll/övning med vår Rescuerunner, Rescue Gränsö, och vi bogserar in haveristen till hemmahamn.

Rescuerunnern är en specialbyggd vattenskoter som har en mängd olika användningsområden, allt från att gå i grunda vatten eller hög sjö, snabbt hämta sjukvårdspersonal på exempelvis Rescue Ingegerd Ramstedt och transportera in dem till en långgrund strand (vid ex drunkningstillbud eller hjärtstopp), undsätta någon som håller på att drunkna eller befinner sig i sjönöd, strandnära eftersök efter försvunna personer eller som i detta fall bara hjälpa till med en kort bogsering.

Föraren av en Rescuerunner är befälhavare på enheten och ska ha utbildning på Rescuerunnern (en 2 dagars utbildning) samt inneha minst Fartygsbefäl klass VIII.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.