En intensiv dag

Torsdagen var en intensiv dag för oss på stationen i Arkösund. Vi börjar med uppdragen för Rescue Ingrid af Slättö.

Förebyggande utryckning x 3

12.36 kastar Rescue Ingrid af Slättö loss från Arkösund, det är en familj som hört av sig från en av naturhamnarna på Kråkmarö (se bild). De står nu på botten med sin segelbåt på grund av att vattnet sjunkit rejält under natten. När vi är på plats kopplar vi och drar loss.

På väg hemåt får vi ett nytt uppdrag, nu i naturhamnen på Risö. Det är en motorbåt som där all el har försvunnit. Vi hjälper till med felsökningen cch efter ca 30 min hittar vi den trasiga kabeln och en mycket nöjd båtägare kan fortsätta sin semester utan att behöva bli bogserad till varv. Vi vill rikta ett stort tack till Palle i Maxin för lån av mätinstrument.

Under tiden på Risö har ytterligare en medlem hört av sig och som befinner sig på Kupa Klint. De har tappat sin propellern men lyckligtvis har de en reservpropeller med sig men saknar muttern som håller propellern. Det kan vi lösa genom att hämta en ny i Arkösund som vi sen lämnar till haveristen som sedan kan bege sig hemåt mot Oxelösund.

Efter 6,5 timme på sjön är Rescue Ingrid af Slättö med besättning åter Arkösund redo för nya uppdrag.

Bild: Medlem vid Kråkmarö

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.