Förebyggande utryckning * 2

Tidigare ikväll fick vi först ett samtal från en medlem strax ost fyren Gustav Dalén som fått stopp i maskin. Efter en stunds vägledning för rengöring/byte av filter mm på telefon beslutar vi att gå till haveristen för bogsering till varv. Vi bemannar Rescue Ingrid af Slättö och går mot aktuell position. På väg fram blir vi kontaktade av ytterligare en medlem som också fått problem med sin motor och som befinner sig vid Lillhammarsgrund. Beslut tas om att gå dit först villet vi meddelar den andra medlemmen som befinner sig vid Gustaf Dalén.

På plats vid Lillhammarsgrund kopplar vi och påbörjar bogsering till Oxelösund. På vägen in ringer vi medlemmen vid Gustav Dalén som nu berättar att man fått igång motorn och man är på väg till Arkösund. Det visade sig att vår vägledning var korrekt men man upptäckte att under arbeter hade en slang vikt sig och när den rätades ut så startade motorn. På vär väg hem från Oxelösund mötte vi upp medlemmen i höjd med fyren Fällbådan utanför Arkösund för att säga hej och vi tog ett fint kort med regnbågen i bakgrunden och solnedgången i storseglet. Efter några timmars arbete var nu båda medlemmarna i säker hamn och vi tillbaka i pärlan Arkösund.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.