Förlist båt nordväst Ölands Norra Udde

Larm inkommer från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) då personer på land uppmärksammat en båt som sjunkit och bara ligger och flyter med fören ovanför vattnet nordväst Ölands norra udde i höjd med Björnsnabben från land kan man inte se några personer i närheten av båten.

Till plats larmas RS Böda, RS Simpevarp, RS Kalmar, kommunal räddningstjänst Öland och Kalmar samt Sjöfartsverkets räddningshelikopter Lifeguard 001 från Kristianstad. Rescue Burre lämnar Figeholm med fyra frivilliga sjöräddare och påbörjar resa i besvärligt väder med hårdsjö och mycket vind. Under framkörning meddelar JRCC att vi ska gå mot Byxelkrok och därifrån göra ett strandnära sök norrut. Väl framme i Byxelkrok får vi nya direktiv om att hämta upp dykare från räddningstjänsten och transportera dessa till haveristen. Rescue Burre ankras upp så nära haveristen som är säkert och dykarna går över till Rescue Ölands bank för transport närmare båten. Efter dykningarna är klara kan det konstateras att båten ej var bemannad och söket kan avbrytas. Transport tillbaka av räddningstjänstens personal och därefter kan Rescue Burre med besättningen återgå till Figeholm och avsluta uppdraget.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.