Hektisk dag!

För sjöräddarna på RS Öregrund vart det en hektisk dag igår.  

Klockan 06:38 inkommer första larmet om en segelbåt på grund där risk för vatteninträngning förekom. Flera enheter från stationen lämnar hamn och Rescue Rigoletto från bryggan på Vässarö är först på plats och kan konstatera att läget är lugnt och övriga enheter kan återgå medans Rescue Rigoletto slutför med ett samtal med personerna ombord. 

Några timmar senare var det dags igen kl. 11:15 inkommer larm om samma segelbåt med problem ombord och så samtliga enheter larmas ut igen. Även denna gång är sjöräddarna från Vässarö först på plats och kan ta hand om segelbåten och assistera in till närliggande brygga. Medans Rescue Olof Wallenius och Beredskapsbil med RescueRunner Peter Borg är på väg tillbaka till Öregrund inkommer ytligare ett larm om två personer som hamnat i vattnet utanför Öregrund. Enheterna går mot Öregrund och kan med hjälp av RescueRunner Peter Borg plocka upp båda personerna och transportera över till Rescue Olof Wallenius som ger dem lite varma filtar medans RescueRunner Peter Borg assisterar med att hämta vattenskotern som kört iväg en bit och kört upp på en klippa. 

Samtliga personer mår bra och enheterna kan lämna och återgå till hemmahamn.

Besättning

Rescue Rigoletto:

Philip Magnusson 

Valdemar Eriksson 

 

Rescue Olof Wallenius:

Jennifer Wallin 

Mathias Franzon 

Per Persson 

Jari Aalto

 

RescueRunner Peter Borg:

Fredrik Jansson

 

 

Senare på kvällen inkommer ännu ett larm om segelbåten med problem med att båten står och hugger i berget. Även denna gång larmas flera av stationens enheter ut samt en enhet från kustbevakningen. 

Rescue Rigoletto och kustbevakningen kan tillsammans lösa uppdraget. 

 

Besättning 

Rescue Rigoletto:

Valdemar Eriksson 

Philip Magnusson 

 

Rescue Olof Wallenius:

Andre Höglund 

Bosse Karlsten 

Per Persson 

Sven-Olof Palm

Jari Aalto

 

Beredskapsbil 474-8203

Jennifer Wallin

Fredrik Jansson

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.