Hektisk försommardag i Laholmsbukten

Den där Torsdagen den 21 Maj, det var en hektisk försommardag för era frivilliga sjöräddare i Grötvik.

Det började när besättningen redan var ute på övning norröver, då inkommer ett samtal kring lunch gällande en privatperson med en större fiskebåt hade fått elfel en bit utanför Halmstad. Rescue P.O Hanson går söderöver och kopplar upp båten för att sakta med säkert dra in till en kajplats i Halmstad hamn där man kunde kalla på reparatör.

Väl på vägen in med fiskebåten påkallas vår uppmärksamhet av en annan båt som gått på grund i närheten av anlöpet till Halmstad hamn. Så snart fiskebåten är avlämnad tuffar våra sjöräddare alltså ut till nästa väntande båt som också kan kopplas och dras in till en trygg plats inne i hamn. Glada och tacksamma lämnas dessa medlemmar och vi återgår till Grötvik och jourberedskap.

Knappt två timmar senare, ringer jourtelefonen igen. Denna gång är det en medlem med en motorbåt som fått bekymmer nere i Laholm närmare bestämt i Lagaoset. Vi avgår med Rescue P.O Hanson och tar med oss Rescuerunner Allan Mattsson eftersom vi helst undviker sandbankarna vid lagans mynning med P.O så länge det inte är nöd.

Vår befälhavare på Rescuerunner Allan Mattsson kör in i ån Lagan och träffar där ett glatt gäng som vi kan hjälpa upp till Åmot. Vi är oerhört glada över vår Rescuerunner, den är en oerhört kapabel enhet som väl kompletterar vår P.O där denne inte kommer åt.

Ta hand om er och glöm inte meddela anhöriga vart ni ska och när ni beräknas tillbaka.

Era vänner på RS Grötvik

 

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.