Hektiska dagar

Uppdragen har under helgen och måndagen trillat in i löpande takt för sjöräddarna i Öregrund förutom sjöräddningslarmet i söndags har sjöräddarna utfört detta:

3/7

Kl 22.30 inkommer samtal till jourtelefonen om en äldre trämotorbåt med maskinhaveri. Position ca 2 nm NV om Djurstens fyr.

Rescue Olof Wallenius bemannas med 5st sjöräddare och avgår mot platsen. Haveristen hittas utan problem och kopplas vid sidan.

Assisteras till gästbrygga i Öregrunds hamn och avlämnas där 23.50

Vid midnatt är vi förtöjda igen och klara för nya uppdrag.

 

Besättning:

Jari Aalto

Anders Lindelöf

Sven-Olof Palm

André Höglund

Bosse Karlsten

—————————————————————

4/7

Kl 12:32 inkommer ett samtal från en medlem till jourtelefon. Medlem har fått problem med motorn på sin styrpulpetare och befinner sig vid sunnanöviken. Man ligger för ankar så läget ombord är lugnt. Rescue Olof wallenius avgår med 4st sjöräddare. Haveristen bogseras till Grepen marin. Under pågående uppdrag inkommer ytterligare 2st medlemsuppdrag som våra kollegor på Rescue Rigoletto och Rescue Singö tar hand om som ni kan läsa mer om här nedan. 

 

Besättning: 

Bo Liljeborn

Sven-Olof Palm

Mathias Franzon

Jari Aalto

 

—————————————————————

4/7  

Samtal inkommer till jourtelefon om en medlem som har problem med sin båt. Rescue Rigoletto lämnar Vässarö och går mot platsen där medlemmen befinner sig. Efter några försök att få igång båten beslutas att bogsera medlemmen in till hemmahamn som ligger i närheten. 

 

Besättning: 

Ronny Bergqvist

Philip Magnusson 

—————————————————————

4/7

Ytterligare ett samtal inkommer från en medlem som har elproblem ombord på sin segelbåt. Rescue Singö bemannas och lämnar Grisslehamn och går mot haveristen. Efter några färsk att få igång båten så bogserar man in segelbåten in till Grisslehamn. 

 

Besättning: 

Fredrik Andersson 

Joakim Westin 

—————————————————————

5/7

Samtal inkommer till jourtelefon från en inringare som sett en drivande båt i farleden mellan Öregrund och Gräsö. Rescue Olof Wallenius bemannas med 4st sjöräddare och beger sig mot platsen för att söka efter den drivande båten. Efter en stunds letande avslutas ärendet då båten har kommit därifrån på egen hand. 

 

Besättning: 

Fredrik Jansson 

Jennifer Wallin

Bo Liljeborn 

Jari Aalto 

—————————————————————

5/7

Kl. 20:59 piper personsökarna för jourhavande besättning om en båt med maskinhaveri som ligger och driver i farleden och får inte ankarfästning. Rescue Olof Wallenius avgår 7 min senare med full besättning och avgår mot haveristen. 

Väl framme så kopplas haveristen på sidan och bogseras in till grepen. 

Åter förtöjda i Öregrund 22:05

 

Besättning: 

Jennifer Wallin 

Henrik Sundholm

Fredrik Jansson

Jari Aalto 

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.