Medlemmar med bekymmer

Händelserik dag igår för RS Öregrund. Samtal inkommer kl. 11:13 till jourtelefon om en båt med 4 personer och en hund ombord som har slut på bränsle i höjd med Forsmark. Rescue Olof Wallenius bemannas med 4st sjöräddare och beger sig mot platsen för att bistå med bränsle och lite startassistans. Rescue Olof Wallenius ligger kvar och säkerställer att medlemmen kommer in på lugnare vatten innan sjöräddarna beger sig till Grepen marin och bunkrar. Åter förtöjda vid kaj kl.13:51.

 

Besättning Olof Wallenius: 

Fredrik Jakobsson

Per Persson

Bo Liljeborn 

Jari Aalto

 

Vid middagstid på torsdagen får sjöräddarna i Öregrund samtal från en medlem som tappat propellern på sin 4.5 ton tunga båt. Rescue Rigoletto lämnar Vässarö och har väldigt kort framkörning till båten som ligger för ankare vid norra delen av Vässarö. Rescue Rigoletto bogserar båten till hemmahamn i Herräng och återgår till Vässarö. 

 

Besättning Rigoletto:

Jimmy Jansson

Philip Magnusson

 

Rescue Singö hjälpte under torsdagskvällen en medlem som får el problem i sin båt vid herräng, sjöräddarna från Grisslehamn som var ute och öva befinner sig i närheten och assisterande medlemmen in till hemma brygga. 

 

Besättning Singö:

Kajsa Kaarme 

Hannah Linusson 

Martin Bergqvist 

Joakim Westin

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.