Motorbåt med problem utanför Ernemar

Förbyggande utryckning från Medlemscentralen kl 13:42 gällande en 5 meters motorbåt med två personer ombord med motorproblem utanför Oskarshamn.

Av någon anledning stannade haveristens motor och de kunde inte komma in till hamn. Båten började okontrollerat driva in mot klipporna. Som tur var så är vädret relativt lugnt. Rescue Burre med fyra besättningsmän begav sig mot positionen. Väl framme visade sig att båten redan drivit in i klipporna vid fyren ”Ernemar nedre”. Då haveristen befann sig på mycket grunt vatten beslutade vi oss för att åka runt på andra sidan och släppa iland en av våra besättningsmän som landvägen kunde gå till haveristen för att se vilka möjligheter som fanns. Det visade sig att såväl bränsle och ström i batteriet var en brist ombord. Därför gick vi runt och tillbaka för att istället använda kastlina för att få loss båten. Detta lyckades och båten drogs ut på fritt vatten. Därefter bogserade vi in båten till dess brygga.Åter station klockan 15:52 redo för nya uppdrag

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.