När hjärtat blir varmt

Att samla in pant har blivit ett sätt för oss inom Sjöräddningssällskapet att få in pengar till verksamheten. Vi har blå pantkärl på några av båtklubbarna i Uppsala, på deras klubbholmar, vid Skokloster Camping samt vid Skokloster Slott. Under 2021 fick vi in drygt 28 000 kr via dessa kärl. All pant sorteras i säckar och lämnas in till Folkes Livs där de hämtas av Pantamera. De sk fulburkar som inte ingår i det svenska pantsystemet sorterar vi ut och lämnar direkt till Pantamera några gånger per år. Under pantrundan i söndags blir Rescue Rolf G kontaktad av en medlem vars motor lagt av utanför Sigtuna. Båten har drivit in bland stenarna vid Horkarlsholmen där de har kastat ankar. Vid ankomst tråcklar sig sjöräddningsbåten fram till haveristen och drar båten till Sigtuna hamn. Slutet gott även denna gång. Efter avslutat uppdrag återgår sjöräddarna till pantrundan trots att fördäcket nästan är fullt med säckar.

Dagen efter får befälhavaren en SMS från haveristen.

Hej,

Vill tacka för den fina service/hjälp vi fick av er igår. (Det var vi som fick motorproblem strax utanför Sigtuna). Helt fantastiskt och proffsigt bemötande.

Det var premiärtur för barn och barnbarn. De blev oroliga. Men jag lugnade med att säga att det finns "sjöänglar" som kommer inom kort. Och de kom!

Tack!/Båtägaren

- - - 

Som frivillig sjöräddare får man ingen lön men när man får ett tack eller ett fint SMS blir sjöräddarhjärtat varmt och kallet att hjälpa andra i stort som smått stärks.

 

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.