Person saknad efter olycka med vattenskoter

Två personer råkade ut för en olycka med vattenskoter i Tylösand, en person är saknad i vattnet.

Sjö- och flygräddningscentralen larmar ut alla tillgängliga räddningsenheter klockan 14:56 på torsdagkvällen då man befarar en person saknad efter en olycka med vattenskoter mellan Tylön och Tylösand. Våra frivilliga tar sig till stationen och bemannar våra två enheter, Rescue P.O Hanson och Rescuerunner Allan Mattson och går mot platsen där flertalet enheter redan samlats och med gemensamma krafter letar efter den saknade personen.

Flera enheter är involverade i ett mycket stort sökpådrag utmed stranden. Med hjälp av Sjöfartsverkets räddningshelikopter lyckas man se något under ytan och en ytbärgare sätts i vattnet samtidigt som livräddare och vår Rescuerunner går fram så fort det är säkert. Den eftersökte kan med gemensamma krafter hämtas ur vattnet och räddningspersonalen kan påbörja HLR för att sedan lämnas över till sjukvården i land.

Era frivilliga på RS Grötvik.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.