Roderhaveri

Kl 00:50 får vi ett samtal från våra kollegor i Gävle. De har kontakt med en medlem som seglat på grund och tappat rodret. Rescue Sunnanö avgår från Öregrund Kl.01:20 med 3 mans besättning. Det har börjat ljusna och 02:40 siktas medlemen som ligger till ankars långt in bland förrädiska stenar och grundområden. 

På platsen råder pålandsvind 7-8m/s och förhållandevis grov sjö. Vi är tacksamma att vi har tillgång till en mindre båt när vi känner oss fram med ekolodet mellan brytande grynnor. segelbåten kan kopplas och besättningsmannen får hoppa över till Rescue Sunnanö ifall något skulle gå snett med bogseringen. Bogsering påbörjas sakta mot närmaste säkra hamn. 04:55 lämnar vi segelbåten i hamn med en glad, lättad och tacksam medlem. 05:55 är vi åter förtöjda i Öregrund redo för nya uppdrag. 

Om du befinner dig i oklart och utsatt läge, ring alltid 112 där du kan få hjälp att bedöma situationen. 

Besättning:
Niclas Bergström 
Jari Aalto
Fredrik Jakobsson 

Stöd gärna de frivilliga på RS Öregrund genom att swisha en gåva till 900 5000 och märk din gåva med RS Öregrund, din gåva hjälper oss rädda liv! 

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.