Saknad person i området Bastlagnö

Saknad person - Försvunnen efter en båttur i den hårda vinden.

Under måndagsmorgonen går larmet: Saknad person i området Bastlagnö - I en öppen aluminiumbåt.

En stor sjöräddningsinsats startas då personen enligt uppgift ska ha gått på grund under söndagskvällen och den sista kontakten hade varit vid 21.00 igår. Därefter hade anhöriga till den saknade sökt på egen hand, dock utan framgång och då larmat under måndagsmorgonen.

Vi avgår med samtliga tillgängliga resurser - både från RS Munsö/Ekerö och RS Strängnäs, Kustbevakningen avgår också dom med enheter samt Sjöfartsverkets helikopter.

På plats i området tilldelas befälhavaren ombord på Rescue 1107 rollen som On Scene Coordinator och leder eftersöksarbetet på platsen.

Enheterna som deltar får i uppdrag att söka av olika områden och efter en tids eftersökande siktas en aluminiumbåt på västra sidan Stora Lindholmen.

Kustbevakningen och Rescue 935 sätter i land personal och påträffar den saknade personen, nedkyld med i förhållandevis god vigör.

Det visade sig att personen efter sin grundstötning kommit loss, och sedan fått slut på bränsle i nattens hårda vind - sedan drivit mot på Stora Lindholmen och klivit i land och där lyckats göra upp en eld och helt enkelt väntat ut situationen.

Räddningsarbetet försvårades en aning av den hårda vinden och området runt platsen är fylld med grynnor och sandbankar vilket gör det problematiskt att komma fram - man går därför fram till platsen med sjöräddningsenheter som har förmågan att gå på lite grundare vatten. Vi tar sedan med oss den nu hittade personen och sätter ombord personen på Rescue 1107 som har värme ombord, avgår sedan mot Härjarö där anhöriga och ambulans väntar.

Ambulanspersonalen gör sedan en kontroll av personen och han är i så pass gott skick att personen sedan får åka med sina anhöriga hem.

Ett lyckligt slut på detta larm och de frivilliga sjöräddarna går tillbaka mot sina respektive hemmahamnar.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.